lauantai 23. toukokuuta 2015

Terveys pullia ja muuta mukavaa

viikko enne partyja 011
Enää viikko kauan odotettuihin juhliin. Mekko on tilattu ja nyt vaan jännään että kerkeääkö se tulla juhliin mennessä. Kengät ovat vielä hakusessa mutta ensi viikolla kaupoille ja toivottavasti se mun pari löytyy.
Juhlajärjestelyt, servetit,tarjoilut,teltta,kutsut sun muut ovat hyvästi käynnissä ja vaikka mama on aika paljon hoitanut tuota leipomispuolta,mummon ja naapurimme kanssa, niin kyllä minäkin laitan oman kauhani tuohon soppaan. Sainkin pyynnön, että tekisin jotain ja vaikka listaltamme löytyy paljon gluteenittomia versioita, sillä suvussa keliaakikkoja riittää niin maidoton ja munaton sekä samalla gluteenitonta leivonnaista ei vielä ollut. Siinä vaiheessa mulla tuli mieleen tämä postaus, josta sitten lopulta reseptinkin otin ja päätin tehdä näitä "terveellisiä korvapuusteja". Tuo visuaalinen puoli ei oikein onnistunut näin ensimmäisellä kerralla ihan nappiin mutta maku kelpasi! Joten niitä pitää vielä pari satsia pyöräyttää tänään. :)
ja ohjehan näihin superpulliin on:
TAIKINA
4,5dl mantelijauhoja
4tl leivinjauhetta
2rkl intiaanisokeria ( mein kaupasta ei löytynyt kookosokeria,joka oli alkuperäisessä ohjeessa)
1,5 banaania
4rkl kookosöljyä
TÄYTE
2,5dl taateleita
1 dl vettä
2tl kanelia
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
  • Laita uuni 200-asteeseen.
  • Valmista ensin täyte. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja poista niistä kivet sisältä. Kiehauta vesi, lisää taatelit ja sekoita, kunnes taatelit sulavat veden sekaan. Lisää sekaan kaneli, kardemumma ja suola. Sekoita sekaisin ja laita sivuun odottamaan. 
  • >Seuraavaksi taikinan valmistus. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan kookosöljy sormiesi avulla. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu hieman murumaista. 
  • Muussaa banaani ja lisää se kuivien aineiden joukkoon.
  • Levitä  pöydälle leivinpaperi ja kaada taikina siihen päälle. Painele taikinasta levymäinen – mie käytin tuorekelmua apuna sillä ohjeessa kehoitettiin niin ja kyllä kannatti sillä taikina on helposti sormiin tarttuvaa. Kun levy on valmis levitä täyte sen päälle.
  • Rullaa levy pitkon näköiseksi rullaksi ja leikkaa noin kolmen-viiden sentin paksuisiin osiin ja nostele valmiit osat vuualle. Paista uunissa noin 20 minuuttia(riippuen pullien koosta) Anna valmiiden pullien jäähtyä ja nauti kylmän maidon kera tai vaihtoehtoisesti pakasta ja nauti sitten kun on juhlien aika ;) !

viikko enne partyja 006 viikko enne partyja 008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti