torstai 17. syyskuuta 2015

Tie parempaan treeniin part 1

Jääkö 10-12 sarjan toistot aina tuohon kymmeneen.
Kun teet maastavetoa, niin hiipiikö mieleleesi jo seuraava liike. Ainiin mulla onkin ohjelmassa seuraavaksi takareidet laitteella, jaksankohan ne kuinka painavilla painoilla.

Vaikka emme tekisikään sitä tarkoituksella, niin joskus jos keskittyminen ei ole sata prosenttisesti treenissä, niin viimeiset toistot ovat jo vähän tuulesta temmattuja, eikä niitä suoriteta välttämättä koko liikeradalle. Myönnän, teen tätä myös itse, en vain ollut tajunnut sitä ennen kuin meille koulussa huomautettiin asiasta.

Jos arki on muuten ollut jo hieman hektistä, niin okei kyllä se vaatii omat pienet ponnistelunsa, että jaksaa antaa 100% treeniinsä. Ja tässä tapauksessa 100% ei välttämättä tarkoita verenmakusuussa treenaamista, vaan sitä, että annat kaikkesi ja voit treenin jälkeen tuntea onnistuneesi.
Kuitenkin olet pakannut salikamat kassiin ja reippaillut salille, joten anna itsellesi hyvä treeni,kun jo noin pitkälle olet päässyt. Toinen vaihtoehto olisi ollut jääd kotiin lepäämään.

Salilla treenataan, kotona levätään.

Pointtini oli, että välillä kannattaa herätellä itseään ja miettiä että teenkö oikeasti toistot niin, että tuntuu ja vieläpä siellä missä pitää. Jos vipunosto tuntuu takareisissä, niin asialle täytyy tehdä jotain! PIKIMMITEN 
Toinen hyvä keino saada treenistä kaikki ilo irti on vaihtaa treeni ohjelmaa tietyin väliajoin. Eli kun alat muistaa ohjelmasi ulkoa jo unissaan, muistat miltä kolmos liikkeen neljännellä toistolla tuntuu, niin olisi aika vaihtaa jo ohjelmaa. Hyvä jakson vaihto aluksi olisi noin kolme kuukautta maksimissaan, jonka jälkeen liikkeet vaihtoon tai ainakin kunnon muutoksia kehiin ohjelmaan. Myös lyhyempi aika tiettyä ohjelmaa toimii, mutta en itse ainakaan lähtisi vaihtamaan ohjelmaani joka viikko, sillä silloin en välttämättä huomaa eroa kropassani.

Mutta tässäkin niin kuin kaikessa muussa pätee, että jokainen tyylillään. Jos haluat vaihtaa jalkatreenisi jokaiseen treeniin aivan uuteen uskoon niin senkös vaihdat.

Toinen hyvä keino saattaa sarjat kunnialla loppuun on ottaa/ pyytää kaveri mukaan salille. Kertoa ennen kunkin liikkeen alkua kuin monta toistoa olet päättänyt tehdä ja kaveri laskee vieressä. Jos pääset antamaasi lukuun asti ilman sen suurempia ähinöitä, niin eikun pari toistoa lisää. Tässäkin voit esim. sanoa kaverille, että jos toistot tulevat helposti niin jatka tsempaamista niin kauan, kun ei enää mene.

Älä siis lopeta sarjaa silloin kun paperi niin sanoo, vaan tässäkin kuuntele omaa kroppaa. Sitte ei tarvitse kotimatkalla miettiä että voihan damn olis kyllä pitänyt laittaa enemmän painoa tai että olisi kyllä tehnyt ainakin 7 toistoa lisää.

Tässä ensimmäinen osio vinkeistä, joita tulen jakamaan teille liittyen treenaamiseen.
Kuitenkin muistutuksen sanana vielä, että nämä ovat minun mielipiteitäni, enkä ole vielä pätevöitynyt alaan, joten siis kaikki kokeilut omalla vastuulla. ( Esim. kaveri ottaa sinusta irti jokaikisen nestepisaran ja kävely tuottaa tuskaa koko seuraavan viikon ihan vaan siksi että salilla mentiin eikä meinattu)

Nyt kuitenkin oikein hyvät viikon jatkot !♥ Minulla viikko jatkuu pidennetyllä viikonlopulla. Eli salilla käymistä, kavereiden ja perheen kanssa oloa, sekä muuten vaan hengailua, ehkä leffojen katsomista. Ja valokuvaamista, sitä haluaisin ehdottomasti harrastaa tänä viikonloppuna, koska okei syksy ja syksyn värit, mutta myös se fakta etten ole päässyt kuvaamaan reilu kahteen viikoon tuntuu jo aivan liian pitkältä ajalta joten jo kahvikupista kuvan ottaminen kameralla saa mun kuvaus innon kiitoon :D No mutta nyt kuteinkin seuraavaksi syvennyn muutaman viikon ajalta tulleisiin vlogeihin, joiden jälkeen piiiiiitkästä aikaa Mypan treeneihin, can't wait ! :)

2 kommenttia:

 1. Vautsi vaau mikä kroppa sulla Oona! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, paljon on vielä mitä ite haluaisin treenata, mutta kiitos silti ihan tuhannesti!♥
   Sulla on aivan ihana blogi täynnä hyviä treeni- ja hyvinvointi vinkkejä, että enköhän niitä lukemalla ja toteuttamalla saa toivottua tulosta aikaan! =)

   Poista