tiistai 29. syyskuuta 2015

Tie parempaan treeniin part 2; #Kaikkensa antanut


Olin eilen tunnin cycling tunnilla. Oli kyseisellä tunnilla myös viime viikon maanantaina. Ja meinaan jatkossakin käydä samaisella tunnilla.
Tunnin teemana oli interval treeni, joten siellä mentiin ja lujaa, välillä palauteltiin lyhyesti ja sitten taas mentiin. Hiki irtosi ja puolessa välissä tuntia mieleeni hiipi fiilis, että pää meinaa luovuttaa, jalkoihin särki ja oksennus ei ollut kaukana. Juuri kun meinaan hidastaa niin tuleekin se 20 sekunnin tauko, jonka aikana unohdan tuon tuskan ja pahan olon. Jonka jälkeen sama uudestaan.
Kun viimeinen veto loppui olo oli kamala, siis oikeasti aivan järkyttävä,mutta arvatkaas mitä...Palauttelin ihan rauhassa, poljin vielä vastuksella ja lopulta rullasin ilman mitään vastusta ja kun nousin pyörän selästä, oloni oli uskomaton! Kuin uudesti syntynyt, jalat kylläkin aivan lopput, mutta fiilis, sitä en voi kyllä kuvailla, se täytyy itse kokea!
Salissa oli varmasti kuuluisa joku joka polki kovempaa kuin minä, joltain irtosi paljon enemmän hikeä kuin minulta, mutta kukaan ei varmasti ollut punaisempi kuin minä..heh.. Pointtini on kuitenkin se, että annoin oman sata prosenttiani, sain treenistä kaiken irti tai ainakaan en tuona maanantaina pystynyt parempaa ja se fiilis oli todella hyvä ! En himmaillut kuin vasta tunnin loputtua ja jos ohjaaja olisi tullut henkilökohtaisesti kysymään annoinko kaikkeni, niin kyllä annoin.

En oikein tiedä miksi tätä kirjoitan, mutta minusta on jotenkin ihanaa ja vapauttavaa, että sua ei verrata kehenkään muuhun kuin itseesi. Olen huomannut tämän myös meidän koulun liikunta tunneilla, kun meillä oli kuntotestit. Tulokset otettiin ryhmissä, ne kirjoitettiin ylös, mutta niistä ei saada arvosanaa niin kuin ylä-asteella(, jossa sinun eteesi tuotiin lappu, joka sitten kertoi kuinka hyvä olet muihin  ikäisiisi verrattuna. Ja vielä lisäksi yleensä ne testit määräsivät liikunnan numerosi. Ja ei mulla ei ole jäänyt traumoja näistä, liikuntani on aina ollut 9-10 mutta ideana että laitetaan opiskelijat "paremmuus järjestykseen" pelkkien testitulosten perusteella on mun mielestä väärin) ,vaan tulokset otettiin itselle, ihan vain sinua itseäsi varten ja niitä sitten lähdetään parantamaan keväällä. 

Uusi koulukaverini sanoi minulle,kun keskusteltiin kyseisestä aiheesta ja pohdin sitä kun stressaan kamalasti juurikin kaikista testeistä, sillä koulussa on totuttu siihen, että aina pitäisi olla paras, eikä valinnan varaa oikein ollut jos halusi pärjätä. Niin hän sitten kommentoi, että juurikin sali harrastaminen on opettanut hänelle kilpailemaan ainoastaan itseään vastaa. Enään hän ei mieti ainakaan niin paljon, että mitä muut esimerkiksi nostavat mavessa, vaan hän keskittyy siihen paljonko on itse esim. nostanut vuosi sitten ja paljonko painoa nousee nyt. Ja mun mielestä on aivan uskomattoman hienoa, että skabaillaan vaan itseään vastaan ja haluan myös itse oppia siihen. Haluan myös tulevaisuudessa opettaa niin mun tuleville asiakkaillekin jos sellaisia tulee, että ainut vastus ketä paremmaksi sun on tultava on sinä itse ja se ainoastaan merkkaa.

Ja vielä palatakseni sinne cycling tunnille. Se etten verrannut omaa vastustani, polkemis nopeutta tai ajoasentoa esimerkiksi vierustoveriini, niin sain itsestäni paljon enemmän irti. Sain sen olon että apua tipunko mä tästä pyörän selästä tai lähteekö taju. Mihin spurttaan jos oksennan ja kantaako jalat kun nousen pyörän selästä. Enkä ole aikaisemmin kokenut näitä fiiliksiä samaan aikaan spinningissä, vaikka olen luullut, että olen antanut kaikkeni. Nyt kaikkensa antanut fiilis sai aivan uuden tason ja iso kiitos siitä menee aivan ehdottomasti uskomattomalle cycling vetäjälle, jonka ammattitaito on ihailtavaa! Hänen lisäksi täytyy kyllä antaa kiitokset koululle ja mein omalle pt opettajalle, siitä kuinka hän aina painottaa itseään vastaan kilpailemista, eikä vertaa meitä muihin.

Muistakaa siis mitä ikinä teettekin oli kyseessä nyt sitten salilla painojen nosto, spinning tai vaikka piirtäminen niin älä vertaa itseäsi muihin ! Vaan niin kliseiseltä kun tämä kuulostaakin niin annan itsesi olla paras versio itsestäsi, niin saat paljon enemmän iloa irti ja huomaat kehittyväsi ja olevasi tyytyväisempi omiin suorituksiisi.

Näihin tunnelmiin oikein hyvää tiistai päivän jatkoa kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti