torstai 15. lokakuuta 2015

What would you do


Kävelin yksi päivä rautatieaseman metrosta ulos, nousin liukuportaat ylös ja edessäni oli paljon ihmisiä. Kuitenkin kolme heistä pisti erilailla silmään kuin muut..Miksi? no koska heillä oli päällään ainostaan alusvaatteet ja kroppa täyteen kirjoitettuna sanoja. Heidän luonaan oli satunnainen ohikulkija ja heitä taas ympäröi kamerat.
"Apua olenko joutunut jonkun sarjan kuvaustilanteesee" ja hipsin nopeasti aukiolta pois. En kuitenkaan häippässyt tyystin, vaan menin seuraamaan tilannetta ylätasanteelle. Rohkenin sitten kysymään eräältä herrashenkilöltä, että mikä juttu siinä oikein oli meneillään. Hän sitten kertoi että kaikki jotka ovat rasismia vastaan saavat käydä pyyhkimässä jonkin haukkuma sanan alla olevien ihmisten kehosta pois.
No arvaten saattaa, niin en minä siinä kauaa miettinyt vaan painelin takaisin alakertaan,otin meikinpuhdistusliinan ja pyyhin sanan pois!
En tiedä miksi, mutta sanaa pyyhkiessä minulle tuli kauhean haikea olo, tai sellainen noh haikea.. En kuitenkaan alkanut siinä kyynelehtimään mutta jotenkin säikähdin sitä fiilistä mikä siinä tilanteessa tuli sillä se tuli aivan puskista enkä oikein tiedä mistä.
Eihän mun pitäisi kokea pahaa oloa, enkä tiedä saisinkokaan, sillä hehän ovat ne jotka joutuvat kärsimään. Mutta ehkä osa pahaa oloa oli se että oikeasti Suomessakin on vielä todella paljon ahdasmielisiä ihmisiä, jotka eivät käsitä, että erilaisuus on kauneutta, eikä mitään ihmisryhmiä tulisi yleistää.
Mun mielestä on aivan mielettömän hienoa, että tollaisia "tempauksia" järjestetään, sillä ehkä noin ihmiset huomaisivat oikeasti että rasismi on väärin! Ei kenenkään kuuluis kokea eikä levittää sitä, ei sukupuolen, ihonvärin tai oman kantansa vuoksi ! Ja vaikka aluksi sanoinkin, että moni vain käveli ohitse, niin onnekseni huomasin myös sen, että moni myös jäi pyyhkimään sanan pois.
Mitä sä olisit kyseisessä tilanteessa tehnyt, kävellyt ohitse, niin kuin mitään ei olisikaan vai käynyt pyyhkimässä sanan pois?

Kuvat ovat viime lauantaina otettuja, kun oltiin muutaman kaverin kanssa Linnanmäen valokarnevaaleissa pyörähtämässä

5 kommenttia:

 1. http://yle.fi/ylex/uutiset/mita_tapahtuisi_jos_rasismi_pyyhittaisiin_pois_katso_miten_ohikulkijat_reagoivat_ylexn_haasteeseen/3-8390510 tää tais olla se mistä puhuit? :)

  VastaaPoista
 2. Taisit juuri näkyä telkkarissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua :D toivottavasti en kovin pitkään. Oliko se jotenkin liittyen tohon tähän rasismi juttuun ? :)

   Poista
  2. Apua :D toivottavasti en kovin pitkään. Oliko se jotenkin liittyen tohon tähän rasismi juttuun ? :)

   Poista