tiistai 24. marraskuuta 2015

Tiistai päivän tunnin teho jumppa (home edition)

Moikka !

Mulla on tänään vapaapäivä koulusta, joten olen sen johdosta kotona tällä hetkellä. Sain herätä rauhassa vasta yhdeksän aikoihin ja ulkona oli aivan mielettömän ihanan näköinen keli. Olisin toki voinut torkuttaa vielä hetken aikaan, sillä kiire ei ole tänään minnekkään, mutta en vain malttanut olla nousematta ja lähtemättä happihyppelylle koiramme kanssa.
Lenkillä ollessani aloin pohtimaan, että minkäs treenin sitä tänään tekisi ja hetken pohdintojen jälkeen päätin tänään olla menemättä salille. Sillä Inka on kotona, olemme menossa katsomaan kaverin koiraa, sekä toista kaveria joten en halua salin olla aikataulujemme tiellä. Treeni olis kuitenkin kiva tehdä ja kropassa on nyt niin hyvä fiilis, että mitäs sitä keksisi...

No kotitreeni of course!! Netti on pullollaan kaikenlaisia treenejä ja vinkkejä, sekä käynhän itsekin koulua, jossa suunnittelemme toisillemme treenejä lähes joka viikko. Joten eikun tuumasta toimeen.

Välineitä löytyi 2kg käsipainot, 7,5kg kahvakuula, penkki, sekuntikello ja matto. Mahdollisuuksia aivan mielettömästi, joten päätin rajata tämän päivän treenin ylävartalo+ cardio painotteiseksi.

Lopulta aamupäivän treeni näytti tältä:

Alkulämmittely
n.20min koiran kanssa pihalla raikkaassa ilmassa.

Painoilla tehtävä osuus ensin eli
(temmolla ja toistomäärillä, sekä minimaalisilla palautuksilla saat tuntuman varmasti jo pienilläkin painoilla)

2x20 Hauiskääntö + välissä 10x dipit penkkiä apuna käyttäen
2x20 Vasarahauis+ 10x ojentajapunnerrus sarjojen välissä
2x20 Pystypunnerrus+ 20xvipunostoa eteen suorilla käsillä

lyhyt käsien ravistelu

2x20 vipunosto suorassa
2x20vipunosto vinossa
2x20 "pyörivä vipunosto" (eli käden suorina kropan sivulla, nosta ensin vaakatasoon ja tuo siitä eteen ja alas, jonka jälkeen toista liike)

Ota pieni hörppy vettä sillä tämän jälkeen seuraava juomatauko on 9 min päästä

3 kierrosta,jokaista liikettä 30 sec, ei vaihtoaikaa

x-hyppy, luisteluhyppy, prässiliike, polvet pakaraan juoksu, polvennostojuoksu,spurtti paikoiltaan

JUOMATAUKO 30 sec

Jokaista liikettä tehdään minuutin ajan. Jokainen liike tulee vain kerran koko treeni aikana, joten minuutin jaksat painaa niin kovaa kuin pystyt! Treeni on niin kova kuin saat itsestäsi revittyä irti. 

Liikkeitä on 15 joita jokaista tehdään siis vain ja ainoastaan minuutin ajan.
Liikkeitä oli muun muassa mountain climber pystyssä ja vaakatasossa, nyrkkeilyä, askelkyykkyhyppyä, hiihtohyppyjä, burpeeta, punnertamista ja kaikkea siltä väliltä.
Jokainen liike tehdään omankehon painolla ja hyppyjä ja pomppuja on paljon, joten sykkeet nousee varmasti jos keskityt treeniin ja teet se kunnolla.

Tein vielä loppuun 8 minuttin vatsalihastreenin, jonka jälkeen koko paketti oli treenattu ja hikivirtasi.

Treeniä on helppo pidentää tai lyhentää luonnollisesti lisäämällä tai vähentämällä liikkeitä. Jokainen voi kootaa liikkeet ja treenin niin, että ne ovat itselle juuri sopivat.

Tähän minun tekemään settiin meni tasan tunti, jos ulkona oloa ei lasketa, joten ainoastaan 4 prosenttia päivästäni kului tähän ja nyt fiilis on mitä mahtavin ja koko päivä vielä edessä
Nyt siis suihkun kautta kauppaa, kahville ja kavereita moikkaamaan. Oikein ihanaa ja reipasta tiistaita ruudun sillekin puolen :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti