lauantai 5. maaliskuuta 2016

Bataatti brownie (G, M)

Nyt ne on myös täällä, nimittäin bataatti browniet ja niiden helppoakin helpompi ohje!
Olen jo jonkin aikaa lukenut muun muassa Feel good kitchen, shake it off, training drama ja muutamaa muuta blogia, jotka jakavat aina aivan mielettömän mielenkiintoisia reseptejä. Niin arkeen kuin juhlaan, on suolaista ja makeaa.
Harmittavan usein saan kuitenkaan itseäni tuonne keittiön puolelle leipomaan, enkä tiedä miksi sillä oikeasti tykkään tehdä paljon käsillä. Nyt kuitenkin tänään on sellainen lauantai, että olen siivonnut, käynyt salilla ja tehnyt kouluhommia, päiväni taitaa tällä kertaa kääntyä aikalailla rentoilun puoleen, niin päätin leipasta näitä kauan kehuttuja brownieita.
Ohje on suoraan blogista Shake it off ja alkuperäiseen ohjeesee pääset tästä.

Kyseessä on gluteeniton ja maidoton hieman edeltäjiänsä terveellisempi brownie.
Tarvitset:
1 kuorittu ja raastettu bataatti
2 kananmunaa
1 dl juoksevaa hunajaa
1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl leivinjauhetta
4rkl mantelijauhoja (voit myös käyttää esim. kaura- tai kookosjauhoja)
2 dl (raaka)kaakaojauhetta


Valmistus:
1. Uuni 180°C. 
2. Sekoita bataattiraaste, kananmunat, hunaja, öljy kulhossa keskenään. Sekoitin itse sauvasekoittimella, mutta jos tykkäät isommista bataatti sattumista, niin uskoisin, että hieno raaste toimii myös.
3,Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa jonka jälkeen yhdistä märät, sekä kuivat aineet yhteen,
4.Sekoita tasaiseksi massaksi.
5. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun normaalia pienempään vuokaan ja tasoita. Brownielevyn tulisi olla n.3 cm paksu. 
6. Paista briwnieta noin 23-35 min uunin keskitasolla, niin että lopputulos on keskeltä hieman kostea brownie. Ota huomioon, että jäähtyessään brownie jämäköityy vielä entisestään.
7. Anna jäähtyä, leikkaa palasiksi ja nauti!



Nyt mie taidan lähteä keittämään kupin kahvia ja nauttimaan palan tuota ihanaa uutta tuttavuutta! Oikein ihanat lauantai illan jatkot! Jos teillä on myös vinkata, jotain muita helppoja "terveellisempiä" herkkuja tai ruokia, niin olen avoin kyllä kaikille ideoille ! :)

2 kommenttia:

  1. Itse olen tehnyt mustapavuista mutakakkua/brownieita tällä ohjeella. Kannattaa antaa tekeytyä seuraavaan päivään!

    Vanelja.comissa on myös paljon ihania herkkuja! :-)

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Pitääpä pistää muistiin toikin resepti ja ens kerralla kun tekee mieli mutakakkua, niin väsätä tommonen . Kiitos paljon tuosta nettisivusta, en ookkaan aikasemmin kuullut tuollasesta!:)

    VastaaPoista