perjantai 4. maaliskuuta 2016

"Jotkut asiat vain muuttuu"


Kuuntelin radiota aamulla ja siellä käytiin keskustelua mikä voisi pilata hyvän, vanhan ja kauan kestäneen ystävyyssuhteen. Sellaisen mikä on vakaa, eikä loppua näy.
Juontaja sanoi, että näkemättömyys. Nykyään facebookissa ja muutenkin sosiaalisessamediassa on niin helppo pitää yhteyttä ystäviin, eikä heitä enään nähdä kovinkaan usein ihan livenä. Lopuksi hän tokaisi jotain nykymaailmasta ja sanoi "jotkut asiat vain muuttuu".

Aloin pohtimaan, että voiko hän todella tarkoittaa sitä, että pitäisi ns. tyytyä siihen, että kuulumiset vaihdetaan facebookin ja snapchatin kautta. Enään ei kahveilla tai pidetä leffailtoja, lueta kokeisiin yhdessä tai muutenvaan hengata vaikka tekemättä mitään.
Ja jos ystävälle soitetaan, että sopisiko näkeminen niin se saattaa mennä jopa ensikuulle asti. Oi miksi kysympä vaan? Jokaisen aikataulusta pitäisi kyllä löytyä sen verran aikaa omilleen, ettei heitä tarvitse heivata kaiken muun tekemisen perälle. Ymmärrän toki, että joskus on oikeasti niin kiireistä ja hektistä, eikä vaan jaksa tai kerkeä. Ja silloin pitääkin ottaa sitä omaa aikaa. Mutta radiojuontaja puhui asiasta niin kuin se olisi jo normi, ettei kavereita tavata.

Olen itse sitä mieltä, että asialle pitäis tehdä jotain. Eikä vaan ajatella, että koska kaikki muutkin tekee niin, niin on okei pitää ystäviin yhteyttä ainoastaan sosiaalisenmedian kautta. Toki se on hienoa,että yhteydenpito on helpottunut rutkasti, mutta ei se saisi sivuuttaa oikeasti näkemistä.

Ainakin mie tarvitsen sitä sosiaalista olemista ihan kasvotusten, eikä mikään sovellus voi sitä korvata. Kaikki syvälliset ja vakavat keskustelut käydään kasvotusten ja harvemmin sitä puhelimen näytölle nauraa vedet silmissä.. toki niitäkin päiviä on. Pidän kuitenkin todella tärkeänä sitä että näkee ihmisiä ihan konkreettisesti. Ja kahveilu, aliaksen pelaaminen, tanssiminen ja kuulumisten vaihtaminen on ehkä parasta mitä tiiän! Eikä sitä voi mikään snapchat minulta ainakaan pois viedä.
En tiedä miksi kirjoitin asiasta, mutta helpotti kyllä huomattavasti kun sai ajatukset sanoiksi.
Nyt haastankin sut kutsumaan kaverin kylään, kahville,leffaan, salille, anything tai tee vaikka yllärivisiitti ystäväsi luo! Mie ainakin koitan tehdä kaikkeni, ettei puhelin, netti ja tietokone syrjäytä sitä oikeaa näkemistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti