lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kaipaatko hikea pintaan?


Olin alkuviikosta kipeä. Sillälailla ettei salille tai lenkkipolulle ollut asiaa. En muista koska olisin ollut niin kipeä, etten treenaamaan ole kyennyt, mutta nyt siis oli sellainen alku viikko.
Torstaina oli jo sellainen fiilis, että jotain pitäisi päästä tekemään. Päätin vetästä aamuun kunnon cardio treenin, jottai sain hien pintaan, sykkeet ylemmäs ja kehoon vähän freshimmän olon. Inspiraatiota treeniin olen saanut Shaun T nimiseltä traineriltä.

Kyseessä on noin 45 minuutin kestävä setti, jonka pystyy tekemään kotona omankehon painolla, ilman välineitä. Ainut mitä tarvitset on vähän treenifiilistä (,joka nousee loppua kohden ;)), vähän liikkuma tilaa, sekä venyvät vaatteet, musiikkia tarvittaessa, sekä sekuntikellon.

9 min alkulämmittely TEE JOKAISTA LIIKETTÄ 30SEC YHTEENSÄ 3 KIERROSTA

hölkkä paikallaan, x-hyppy, luisteluhyppy, prässiliike sivulta sivulle, pakara potkut, polvennosto+nyrkkeily ilmaan samalla

kolmen kierroksen jälkeen juomabreikki ja nopeat lyhyet venyttelyt tarvittaessa.

TREENI tee jokaista liikettä 1 minuutin verran ja siirry seuraavaan, EI VAIHTOAIKAA, huilaa jos tarvetta, muuten huilaa 15 min jälkeen! You can do it ;)
prässi askellus sivulta sivulle ja reunassa aina kyykky
potku eteen ylös, vuorojalka
nopea tikkaus jaloilla ns. spurtti paikoillaan ja 10 sekunnin välein käy nopeasti maassa mahaltaan
kyykkyhyppy+kosketus aina nilkkaan
spurtti 5sec+askelkyykkyhyppy oik. & vas.
6 nyrkkeilyä+kerähyppy
x hyppy kyykky
4 punnerrusta+ burpee
kyykkyhyppy eteen ja taakse
polkupyörävatsat
polvennosto juoksu+kädet lyö kattoon
kyykkyhyppy sivulle jalat yhdessä
hiihtohyppy
vuorikiipeilijä+4 punnerrusta
burpee (as fast as you can)

juomatauko

tein loppuun vielä blogilateksen pakara jumpan, sekä kylki treenin. Ja 2 min suora lankku, sekä 1 min kylkilankut (voit haastaa lankkua nostamalla toisen jalan ilmaan, kuitenkaan lantion asentoa vaihtamatta).

Hiki virtasi lopuksi oikein mallikkaasti ja olo oli treenin jälkeen hyvin tehneen tuntuinen. Kuitenkin hyvällä tavalla.
Kävin lisäksi noin 2h kävelylenkillä kaverini kanssa ja siis for real, tuli taas todistettua, että ei tarvitse kovaa treenata, kun uusi ärsyke saa aikaan jos jonkinlaista jomotusta. Nimittäin seuraavana aamuna jalkani oli jumimmassa kuin pitkään aikaan. Ja ihan siis pelkästä kävelystä. Muistakaa välillä kevyt treeni voikin olla se parempi treeni. Yleensä myös kevyemmän treenin jälkeen jaksaa painaa sen kovan treenin entistä lujempaa!!! Tuloksia tulee kun uskaltaa mennä ulos mukavuusalueeltaan, joten haastan jokaisen teistä ylittämään itsenne ensi treenissä. Tarkoittaako se sarjapainojen nostoa, sarjan lisäämistä, muutamaa 100metriä lisää lenkkiä, aamutreeniä tai yhdenkin toiston tekemistä lisää mitä et aluksi uskonut pystyväsi tekemään. Sillä sä kyllä pystyt siihen ! Kroppa kyllä kestää,  kestääkö mieli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti