maanantai 23. toukokuuta 2016

Ravintoloita Dubrovnikissa, Makarskassa ja Splitissa

Nyt onkin luvassa vähän omia kokemuksia erilaisista ravintoloista Kroatiassa. Kyseessä on siis aivan omat mielipiteeni ja fiiliksiä miten itse koin ravintolat ja ruokapaikat. Olin siis kummini kanssa viime viikon reissussa Kroatiassa Dubrovnik-Makarska-Split akselilla, joten ravintoloita tuli kierrettyä ihan kiitettävä määrä. En valitettavasti muista kaikkien paikkojen nimiä, eikä minulla ole jokaisen paikan ruoasta kuvia, mutta muistikuvat ovat vielä suht hyvässä muistissa joten eiköhän aloiteta.


Makarska Hotel Park aamupala
Olimme suurimman osan reissusta Makarskassa, jossa meillä oli hotellin yhteydessä aamupala varattuna. Aamupalalla sai hedelmiä, kananmunia, munakokkelia, omeletteja, vihanneksia, juustoa, erilaisia lihoja, mehuja,normi kahvia, erikoiskahveja, lettuja ja jogurttia. Itse gluteenittomana ja muutenkin hieman ruokarajoitteisena löysin itselleni paaaaaaljon hyviä aamupaloja. Matkaseuranikin oli tyytyväinen aamupalan antimiin.

Ensimmäinen päivämme kului Dubrovnikissa vanhaa kaupunkia kiertäen. Pienen matkaväsymyksen johdattelemana erehdyimme mennä vanhan kaupungin sivukadulle yhteen ravintolaan nimeä en muista mutta lähes poikkeuksetta sivukatujen pienet paikat ovat hyvin ylihinnoiteltuja ja annokset hintaansa nähden pieniä. Esimerkiksi tuo ylä puolella oleva annos maksoi veden kanssa 15€, Tilasin salaatin, joka ei loppujen lopuksi sisältänyt kuin pari salaatin lehteä ja lisukkeet.

Dubrovnik, Kapun
Aivan ihana tunnelma ja tarjoilijat olivat hyvin tuttavallisia. Paikka oli suositun oloinen, mutta ruokia ei tarvinnut odottaa kovinkaan kauaa. Paikka oli kohtuuhintainen ja annokset erittäin täyttäviä. Minulle leipastiin myös oma gluteeniton leipä kesken ruokailun :D
Annoksena katkarapurisotto.

Viiniä tuolla reissulla tulikin sitten nautittua heh.. riittävästi. Ei mitenkään yltiöpäisen paljon, mutta enemmän kuin normaali arkena. Joimme usein talon viinejä, sillä kyseessä on usein paikallinen viini ja maultaan ainakin mun viinihermoihin sopiva. Grasevina oli se mitä myö usein tilattiin.

MakarskaLido(, jossa sai myös hyvää illallista. Tämä oli henkilökohtainen lempparini, sillä asiakaspalvelu oli niin ystävällinen :), eikä ruokia oltu pilattu hinnalla), Timun
Timun taas sijaitsee Makarskan rantakadulla, jossa on myös paljon muita ravintoloita. Paikka sijaitsee toisen ravintolan yläpuolella ja siinä on kiva ulko parveke/terassi ruokailijoille. Kanasalaattini taisi olla reissun suurin(kuva ala vasen) ja uskaltaisin melkein väittää että halvimmasta päästä kun vertaa kaikkiin ruokiin mitä söin., Ravintola Ivo sijaitsee Hotel Parkin lähettyvillä. Paikassa kävi paljon paikallisia ja ilmapiiri oli muutenkin aivan ihana. Tilasin paikassa kalkkuna kana salaatin (kuva ala oikea) ja olin kyllä tyytyväinen. Hintataso taisi olla hiukan hintavampi kuin Lido ja Timun, mutta ei kuitenkaan ylihinnoiteltua. Ja ravintola Mozart aivan Hotel Parkin alakerrassa. Hinta taso hiukan kalliimpi kuin Lido ja Timun mutta kohtuuhintainen ja annokset maittavia.


Split, Konoba Kod Joze
Paikallisten suosima paikka, jossa sai ravintolan tarjoilijan mukaan kroatialaista kotiruokaa. Pelkäsin itse aluksi että näinköhän ruokani lilluu rasvassa, mutta ei lillunut eikä maistunut myöskään huonolta. Päinvastoin, ruoka oli oikeasti ihan superhyvää! Söin merenelävä risoton(riisiä, valkkaria,mausteita,rapuja, simpukoita) ja kummini otti mustekkalarisoton. Molemmilla tuli mahat täyteen eikä kaikkea edes jaksanut syödä. Hinnat oli myös kaikille sopivat myös minun opiskelija budjetille :)

Täytyy vielä mainita, että Kroatiassa tiedettiin todella hyvin mitä tarkoittaa gluteeniton. Reissatessa ainakin itse tykkään kokeilla aina jotain uutta, mutta mahakivut ovat hyvin epämiellyttäviä. Olin siis superiloinen kun en joutunut kertaakaan valittelemaan että mahaan sattuu ruoan takia ( ainoastaan liian täysi maha saattoi aiheuttaa muutaman voivottelun :D).
Paikan vesi on myös rankattu yhdeksi puhtaimmaksi vedeksi ja vaikka aluksi ostimme pullovettä niin ei mennyt kauaa kun pullovesi sai väistyä ja hanavesi kävi ainakin mein mahoille.

Huh! Tulipas ruokatäyteinen postaus. Kaiken kaikkiaan suosittelen aina vähän googlettamaan eripaikkoja ja katsomaan vähän kokemuksia, sillä niin me ainakin löysimme noita hyviä paikkoja. Toki kaikissa paikoissa on varmasti omat plussat ja miinukset, mutta meille sattui onneksi hyviä paikkoja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti