lauantai 12. marraskuuta 2016

Everyday legday? Treenaan salilla vain jalkoja?

En suinkaan. Lemppari treeni Grit Strenght:in (jonne en ole päässyt töiden takia piiiiiiiitkään aikaan) lisäksi on ollut pitkään pakarapainotteinen jalkatreeni. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä ettenkö treenaisi myös etureisiä tai yläkroppaa.
Myönnän, olen omistanut jaloille treenin enemmän kuin muille lihasryhmille, mutta liikuntaviikostani löytyy selkä/hauis , sekä ojentaja/olkapää/rinta päivä.

Kokonaisuus ratkaisee ja omaan silmään sellainen tasapainossa oleva kroppa on kaunis. Ei silleen että jalat on tikut ja yläkroppa täyteen pumpattu petankipalloja, eikä toisaalta taas super lihaksikkaita jalkoja ja että skipataan yläkropan treenit jatkuvalla syötöllä.

Itse tavoittelen sellaista aika tiimalasi vartaloa eli olkapäihin pyöreyttä, vähän hauiksia, ojentajaa ja sitten semi kapea vyötärö, mutta vahva core ja jaloissa pyöreitä pakaroita, kuitenkaan näyttämättä siltä että tikkujen päähän olisi pistetty ilmapallot. Helppoa...not.

Haluan vielä selventää että noi on sellaisia miltä itse haluaisin näyttää, ei sellaisia asioita joilta muiden pitäisi näyttää. Näen päivän aikana paljon kauniita ihmisiä ja yleensä sellanen itevarmuus ja hyvä olo omassa kehossa näkyy positiivisesti ulospäin. Enkä usko että tuollaiset ihmiset kelaa että onkohan minun olkapäät nyt tasapainossa pakaroiden kanssa, vaan että keho toimii ja on terve  ja kevyt olo. Se on kyllä kans yksi mittari johon itsekin tähtään.

Noniin back to the pointti! Eli siis treenaan myös yläkroppaa ja oikeastaan olen alkanut tykkäämään poltteesta hauiksessa ja olkapäätreeneistä.
Siksi siis jaankin teille mun eilisen ojentaja/olkapää/rinta treenin. Sillä pitkästä aikaa olkapäissä on sellainen pieni fiilis että eilen on treenattu. Mulla nimittäin on ongelmana saada hermotettua olkapäitä silleen että oikeasti saisin kaiken ilon ja hyödyn irti treenistä. Pikkuhiljaa eteenpäin!

Kuvat on eripäiviltä, sillä mun luottosalikuvaaja kaveri meni muutaman salikerran lakkoon niin näillä siis mennään.

Alkulämmittely:
Crosstrainer ~4-5min + venyt+lämmittely sarjat kevyillä painoilla(2-3 kierrosta esim vipunostoja eteen/sivulle/taakse)

Treeni

3x10+10+10 pystypunnerrus (Kuva 1. Ensin yksi käsi kerrallaan 10 toistoa ja lopuksi molemmat kädet yhdessä kiekko lisäpainoksi 10 toistoa)
3x12 Vipunosto edestä sivulle
3x10 rinnalleveto pystypunnerrus+ 12x vipunosto sivulle
3x8-10 penkkipunnerrus kp
3x10 vinopenkkipunnerrus smithissä (Kuva 3.)
3x10-15 takaolkapäät taljassa (Kuva 4.) +10x ristitalja ristiin (takaolkapäät)
3x10 ojentajat v-pää talja
3x10+10 ojentajat taljassa tangolla 2 eri otetta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti