torstai 12. tammikuuta 2017

Kuala Lumpur Batu Caves (Batu-luolat)


 Torstai vetelee viimeistään sillä kello on täällä jo 23:50. Päivän kulku oli seuraavanlainen.
Herätys 10 aikaan ,josta suuntasimme hieman hitaalla lähdöllä lähellä olevalle juna-asemalle.
Yövymme my Hotel @ sentralissa joka sijaitsee 100 m päässä Nu Sentral kauppakeskuksesta jossa on mm. Mein pitämä smoothiebowl mesta ( jonka omistaja muisti meijät tänään tervehtien "hello twiiiiiins" . Myöskin celebrityfitnessgym on tuossa rakennuksessa. Monen monta erilaista safkapaikkaa aina aasialaisesta ruoasta, suahiin, on subeja ja mäkkiä, pannaripaikkaa ja market kauppa. Unohtamatta vaate-, koru-, puhelin- ja kirjakauppoja. Eli siis jokaiselle varmasti jotakin.

Noniin jatketaan. Eli Nu Sentralin 3. Kerroksesta pääsee kävelemään suoraan juna-asemalle josta otimme junan Batu luolille. Aikaa meni n.25 min ja asemalta oli n. 200m kävelymatka kohteeseen.
Juna lähti vasta 30 min päästä kun pääsimme asemalle joten käytiin hakemassa aamujuomat. Itse ostin vihersmoothien joka sisälsi pinaattia, passionhedelmää,kookosvettä,banaania,mangoa ja jotain. Oli hyvää.


Batucavesit olivat ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde. Lintu ja apina pelkoiselle ihmiselle kyseessä ei ole mikään paratiisi mutta kun ei rapistellu laukkua tai näyttänyt muuten vaan ruokaa kantavalta ihmiseltä niin ei ne apinat tulleet päälle.

Pienet apinat olivat jopa super söpöjä ja niiden kanssa olis ollut kuvakin kiva ottaa ,mutta ehkä joskus toiste. Minulle ainakin riitti että näin ne muutaman turvametrin päästä.


Vaatetuksessa tuli huomioida olkien,rinnan ja polvien peittäminen. (Vaikkakin osa turisteista veteli hihattomissa tuolla niin suosittelen kuitenkin menemään maassa maan tavalla). Hameen lainaaminen maksoi 5myr josta sai 2 myr takaisin palauttaessaan.

Myö käytiin ainoastaan ilmaisella kierroksella eli kiivettiin portaat ylös ja nähtiin yhden luolan sisään. Tuolla siis olisi kai mahdollista ottaa maksullinen reissu luoliin jossa näkisi sitten vähän enemmän. Tää riitti meille tällä kertaa ja hiki tuli mutta näkymät ja kokemus oli ehdottomasti tuonne menemisen arvoinen.

Kun tullin batu luolilta niin menimme aamupala nro 2: lle hakemaan smoothiebowlit matkaan ja hotellille. Seuraavaksi oliki sitten päikkäreiden aika sillä yö meni valvoessa. 


Klo 16:51 soi herätys ja mie pakkasin kamat ja lähdin salille. Ojentaja,olkapää ja rinta päivä tänään. Treenin jälkeen menin vielä 45 min ohjatulle cycling tunnille ja kyllä huomasin että vettä pitää juua paaaljon enemmän sillä jalat meinas krampata heti aloitettuamme. Selvisin kuitenkin 0,5 l vettä ja varmaa hikoiltuani 2l tunnilla.  Tunnin jälkeen oli kyllä ihana fiilis!

Inka tulikin mua salille vastaan ja mentiin hakemaan ruokaa. Inkalle kana pita höysteillä ja mie hain ison ison riisiannoksen kasviksilla mulle. Tykkään hirmusesti siitä kuinka täällä maustetaan ruoka. Namnam. Tällä kertaa otin ilman chiliä vaikkakin tykkään pienestä tulisuudesta. Täällä pitää olla vähän tarkkana mikäli ei kestä mausteista/tulista safkaa. Tai siis pitää vaan muistaa mainita että ilman chiliä ja makua riittää kyllä siltikin.

Tultiin kämpille ja perus sometustauko ja wappailu meneillään. Iltapalaksi mies vetasin vielä porkkanaa,banaanin ja mandariineja. Nyt pehkuihin josko tänä yönä sais kunnon kauneusunet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti