lauantai 18. helmikuuta 2017

Ensimmäinen kerta surffilaudan päällä

Ekan kerran päästiin laudan päälle 18.1. Ja voin kertoa... ei ollut helppoa. Mutta ehdottomasti oli sen arvoista.

Olen unelmoinut että pääsisin surffaamaan ja silloin kun mein Balin reissu tuli varmaksi niin laskin tyyliin päiviä päässäni että milloin mennään!

Kyselimme muutamilta ihmisiltä missä kannattaisi kokeilla ensimmäisen kerran surffia ja muutamaan otteeseen kuultiin ranta nimeltä Echo. Meillä ei sen parempaa tietoa ollut ja ainut ranta missä olimme käyneet oli Berawa niin mehän sitten vuokrattiin skootteri ja huristeltiin Echolle.

Marssimme vuokrauspisteelle ja vuokrasimme laudan ja opettajan. Tunti molemmille ja toinen voikin sitten naureskella rannalla ja koittaa ottaa hyviä kuvia.

Tunti toi mieleen ensimmäisen snoukkatunnin. Tällä kertaa häntäluu ei ollut kovilla, mutta keuhkot tuli puhdistettua suolaveden avulla pariin otteeseen. Ihokin sai oman kuorintansa hiekkapohjasta ja no päästä löytyy varmasti vieläkin hiekkaa. Mutta oli hauskaa!! Aivan siis super hauskaa ja halu päästä takasin kasvoi entisestään.

Ainiin.. Kun sitten puhuimme tunnin jälkeen opettajan kanssa, sekä muiden Echolla joskus surffanneiden kanssa niin he ihmetteli miksi me tuonne menimme ensimmäiselle tunnille. Vastattiin niin kuin meille oli kerrottu niin opettajamme ensimmäinen reaktio oli hieman huvittunut ja hän kertoi ettei Echo suinkaan ole se rauhallisin paikka oppia.. Mutta me pärjättiin kuulemma todella hyvin ensikertalaisiksi.
Seuraava kerta Berawan rannalla (jota minä henkilökohtaisesti suosittelisin ensikertalaisille) sisälsi tuplasti enemmän toistoja ja sen myötä myös niitä kaatumisia. Taas kerran oli aivan ihanaa♥
Viimeiset kaksi kertaa otimmekin sitten vain laudat ja mentiin Inkan kanssa kahdestaan veteen. Silloin kun meni yksin niin tuntui vieläkin paremmalta kun sai hommattua itselleen onnistuneen aallon, sillä tiesit oikeasti tehneesi kaiken itse ilman että opettaja kertoo milloin pitää alkaa tekemään duunia.
Rohkaisen siis olemaan rohkea kokeilemaan myös tuntia itsenäisesti heti kun siltä tuntuu. Kannattaa vaan mennä sinne missä on muitakin surffaajia tai vaihtoehtoisesti siihen paikkaan missä surffasit opettajan kanssa. Tällöin voit kauhoa menemään pienempi pelko ahterissa ettei joudu virtojen tai ristiaaltojen vietäväksi, kivikkoiseen maastoon tai liian syvälle.

Mikä surffaamisessa sitten on parasta. ( Mitä nyt voin kertoa aivan muutaman surffikerran jälkeen..mutta kuitenkin)
Parasta on kun saat ylittää itsesti. Parasta on kun saat käännettyä itse laudan ollessasi sen päällä, melottua (lue: räpiköityä) itsellesi hiukan vauhtia ja kaiken lisäksi vielä kerkeät aallon mukaan ja pääset vielä pystyyn!! AI ETTÄ SITÄ FIILISTÄ on jo nyt ikävä. Huomaat oman kehityksen joka taas motivoi ainakin minua jatkamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti