keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Helppo ja värikäs vegaaniruoka


Paraskaverini kertoi, että hän kokeilee vegaanista ruokavaliota hetken aikaa. Hän kysyi multa vinkkejä, sillä syön usein kasvispainotteisesti.
En ole vegaani, joten en siis suinkaan ole paras tiedonlähde, mutta jos mun vinkeistä oli jotain hyötyä niin hyvä niin, se riittää.
Haluan siis vielä painottaa etten ole vegaani missään määrin. Tykkään vaan syödä paljon kasviksia ja hedelmiä, sekä kokeilla ravintoloissa vegaaniruokaa. Kikherneet ja pavut maistuvat hyvälle, thats it. En syö punaista lihaa tai juo maitoa, mutta siihen se sitten jääkin.

Eilen (ja toissapäivänä) treenin jälkeen, mulla teki mieli jotain lämmintä, kasviksilla höystettyä ruokaa. Kaivelin vähän kaappeja ja tälläinen luomus sitten lopulta syntyi.

Ainekset olivat niinkin yksinkertaiset kuin lasinuudeli, pinaatti, tomaatti,porkkana, avocado, sokeroimaton soijajogurttu, pippuri, grillimauste, paprikamauste ja soijakastike.

1. Valmista nuudeli ohjeen mukaan.
2. Heitä pinaatti, tomaatti ja suikaloitu porkkana pannulle, tilkan vettä kanssa. Paistele niitä sopivasti niin että tomaatti ja porkkana pehmenee.
3. Sekoita valmiiden nuudeleiden sekaan vähän soijakastiketta.
4. Laita nuudelit kasvispannun sekaan ja paista vielä hetki kaikkia yhdessä.
5. Mausta ruoka pippurilla ja paprikamausteella.
6. Sekoita sokeroimatonta soijajogurttia ja grillimaustetta keskenään kastikkeeksi ruoalle. (Tämän voi helposti jättää annoksesta pois ja maku on siltikin superhyvä)
7. Pistä lautaselle ja nauti!
Itse slaissasin vielä puolikkaan avocadon ruokan viereen ja se sopi annokseen vallanmainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti