torstai 16. helmikuuta 2017

Lemppari ruokapaikat Balilla

Olimme reilu kuukauden reissussa ja siitä tasan 30 päivää Balilla. Noina 30 päivänä emme tehneet kertaakaan ruokaa omassa huoneessa, sillä yleisesti keittiötä meillä ei ollu majoituksiemme ollessa mein mittakaavassa todella hyviä! 
Tuossa ajassa tuli siis kulutettua ruokapaikkojen penkkejä urakalla, mutta koska tuolla ruoka on semihalpaa, niin oli aivan ihana päästä kokeilemaan useampia ruokia aivan ihanilta listoilta. 

Miltä kuulostaisi Fuel Good niminen salataatti tai Passiona niminen juoma. Taivaalliselta ainakin minusta ja voitte vaan kuvitella niitä makuja. Nam ♥
Top 5 omat suosikit olivat

Peloton 
Vegaaninen ravintola, josta löytyy aamupala klo 12 asti, jonka jälkeen 12-16 on lounas menu. Aamupalan alta löytyy smoothiebowleja, leipiä, pannukakkuja, puuroa jne. 
Lounaalla taas on esimerkiksi maailman parhaita salaatteja muun muassa hummuksella höystettynä, lehtikaali tacoja, tortilloja, pastaa jne. 
Juomia on kahvista, mehujen kautta smoothieihin. 
Ja ettei jäisi nälkä niin jälkkäriäkin löytyy. Mitä itse maistoin oli maaaaaailman parasta jäätelöä. Ja nimenomaan suklaajäätelöä, vegaanista suklaajäätelöä. Iso nam!
Sopii hyvin vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, mutta niin ikään ihan kaikkiruokaisille kavereille.

The Shady Shack
Kasvisruokapaikka jossa saa gluteenittomia ruokia eikä tarvitse tyytyä siihen yhteen annokseen joka lötyy listalta. Lähes yhtä hyvät salaatit kuin Pelottomassa ja hinnoiltaa aika samaa luokkaa eli 65 000 IDR eli 4-5€ sellaisesta kulhollisesta salaattia ettei varmasti jää nälkä! 
Täällä sai myös hamppareita, falafel pihvejä, smoothieita ja raakakakkuja. 
Salaattien ja niiden ohjeiden lisäksi olisin voinut huolia kaikki paikan raakakakut mukaan. Siis jos tykkäät yhtään raakakakkujen täyteläisestä mausta niin lupaan, olisit rakastunut niihin.
Nalubowls
Parhaat smoothiebowlit reissun aikana, uskaltaisin väittää. Toki Kuala Lumpurin mangopohjainen, sekä Pelottoman aamupala bowli olivat myös hehkuttamisen arvoisia. Nalubowlsin pinaatti, mango, inkivääri bowli ansaitsee kunniamaininnan. Sitä voisi syödä lähes joka aamu ja jos välillä tarvitsisi vaihtoehtoja niin niitähän löytyi! 
Päälle voitkin sitten oman valinnan mukaan pyytää banaania, granolaa, mansikoita,mustikoita, mangoa, ananasta, chiasiemeniä, pähkinöitä jne. 
Deus X Machina
Tunnetummin Deus, josta saa myös taivaallista salaattia, mutta myös gluteenittomaa pitsaa(jäi maistaminen ensi kertaan), pastaa, burgereita, keittoja, leipiä, tacoja jne. 
Sunnuntaisin live musiikkia ja happy hour joka päivä 17-19. Ystävällinen henkilökunta ja hyvä paikka hengailla. 
Old Mans
Jos tämän ruokapaikan ruoka-annoksen jälkeen tunnet nälkää, niin huhhuh! Siis olin ensimmäisellä kerralla ruokailun jälkeen niiiiin täynnä. Tuntui kuin riisiannokseni olisi muodostanut kuplan päähän. (Pitikö sitten syödä kaikkea) No piti! Koska oli niin hyvää enkä edes tajunnut kuinka täynnä olin kovan nälän johdosta. Seuraavalla kerralla samainen riisiannos ei tuottanut läheskään yhtä paljon vaivaa. Toki tunsin itseni hyvin täydeksi, mutta nyt pystyin liikkumaan syötyäni. 
Täällä on myös hyvät musiikit ja ihanaa oli päästä suoraan auringonlaskun jälkeen hengailemaan lähelle merta. 
Ainut paikka varmasti missä en sitten näköjään kuvannut annosta. Kyseessä olikin sitten kaksi niin nälkäistä kertaa että unohtui :D, mutta isot siistit annokset! :)

+ 1 Paikallinen ruokapaikka Berawan lähellä. Annoksella oli hintaa 50 000 IDR eli noin 3,5 € ja annos sisälsi riisiä, kasviksia, kanaa ja kanamunaa. Toinen hyvä oli riisi+ kasvikset ja cashewpähkinät. Henkilökunta tuolla oli aivan ihania ja tarjoilu tapahtui ennätysnopeasti. Eli kun tarvitsimme ruokaa nopeasti tai tekimieli varmasti hyvää ruokaa niin tuo oli mein pelastus. 

Myös muita hyviä paikkoja tuli testattua, sekä varmasti tuplasti enemmän jäi testaamatta. Yhtäkään pahaa ruokaa en "joutunut" syömään vaan kaikki tilaamani annokset olivat sitä luokkaa että voisin pyytää reseptin itselleni. 

Balilta löytyy siis ruokapaikkoja laidasta laitaan niin sekäsyöjille kuin meille hieman rajoittuneille syöjille. Balilla sinua ei pidetä vaikeana asiakkaana kun pyydät kaikki epäsopivat aineet ruoasta pois, vaan sinua pyritään auttamaan mahdollisimman hyvin! Gluteeniton ruoka ei ole heille ongelma ja jos et muista kaikkien jauhojen nimiä englanniksi niin he näyttävät sinulle jauhon jota ruoka sisältää. (Toki muutama poikkeus löytyy aina joukosta ja heille kaikki on gluteenitonta vaikka ruoasta näkisi kilometrien päähän että se huutaa vehnää, mutta tuollaisissa tilanteissa tulee vaan pitää omat silmät auki niin säästyy vaivoilta.)


Balilla syödessä opin syömään pähkinöitä (joita en siis ennen pystynyt sietämään ollenkaan), sienet ja isot sipulin palaset meni siinä missä muukin ruoka. Söin lähes joka päivä super värikkäästi ja valitsin yleensä vihreän juoman tai bowlin mikäli mahdollista. Riisiä tuolla reissulla syötiin enemmän kuin elämän aikana yhteensä ja hedelmät. Voi että hedelmät maistuivat joltain aivan ihanalta. Raikkaita ja tuoreita nam♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti