sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Bali opetti minulle...

Juo paikallista kahvia. Kahvihermosi saavat jonkun aivan uuden ulottuvuuden, lupaan!

Älä odota sitä "täydellistä" auringonlaskua, vaan suuntaa sinne rannalle esimerkiksi joka ilta bongaamaan sitä,niin joku ilta se varmasti osuu kohdalle...myös tälleen sadekauden aikana :)

Ota se paita! Kun menet surffitunnille tai vuokraamana lautaa niin hei haloo! Ruskettua kerkee kyllä muulloinkin, mutta palamisen jälkeen surffia ja auringosta nauttimista ei oikein voi harrastaa.
(Itse opin tämän vasta kolmannella kerralla...)
Mieluiten mustapaita, mutta ota se silti vaikka tarjolla olisi vain punaisia tai liloja väärän seuran pelipaitoja :)

Ravintoloissa uskaltaa tilata jäitä ja se yleinen juomavesipiste.. siihen ei ole liitetty putkivesiä vaan sekin on aivan juomakelpoista tavaraa!

Hymyile, kiitä, puhu, puhu, puhu! Balilla lähes kaikki ovat valmiita keskustelemaan. Kuhan uskallat itse avata suusi tai oikeastaan vaikka et avaisi ensimmäisenä niin yleensä aina saat juttuseuraa jostain päin maailmaa. Balilla on melko helppo tutustua uusiin ihmisiin ja kuulla mitä mielettömämpiä reissutarinoilta reppureissu kolleegoilta.

Lakanan ja pyyhkeen voi jättää kotiin. Ainakin mein majoituksissa pyyhe ja lakanat kuuluivat hintaan. Hyvä investointi voisi kuitenkin olla sellainen silkkilakana joka menee 10cm pakettiin eikä paina paljon mitään. Ainoastaan yhdellä mein reissuporukasta oli tuollainen, mutta voisin itsekin seuraavaa reissua ajatellen tuommosen hommata.

Juo paaaljon vettä! Sitä ei edes tajua välttämättä ennen kun päähän jo koskee että ainiin se vedenjuonti.

Sadekaudella sataa kuten voi kuvitella. Normaalisti sateet painottuivat illaksi ja yöksi, mutta mein reissulle sattui yksi viikko josta satoi lähes joka päivä kaatamalla. Meinasi huumori loppua neljännen päivän kohdalla, mutta muistakaa kaverit että kannattaa luottaa että kyllä se aurinko sieltä tulee ja niinhän se sitten lopulta tuli ! Älkäämme siis vaipuko epätoivoon pahimmallakaan hetkellä vaikka olisit kävellyt auringon paisteessa rannalla ja kuin nappia painamalla taivas repeäisi ja sinun on juostava lähimpään katokseen varjelemaan tavaroita. Muistutus! Kanna aina pelikortteja mukanasi.


Kuntosali+ kuuma keli+ pienet tuulettimet.
Ei tarvitse paljon hikeä etsiä tuolla päin palloa. Suosittelen siis ottamaan pienen pyyhkeen salille mukaan ja sen vesipullon!!


Skootterilla pääsee ja paikalliset tietää paikat!
Uskalla kysyä rohkeasti neuvoa ja mikäli rohkeus riittää niin skootteri on aivan mielettömän hyvä keino liikkua Balilla. Kunhan muistat pitää keskittymisen ajamisessa etkä mieti liikaa liikennesääntöjä niin pärjäät liikenteessä vallanmainiosti.
Kaikki käännökset "auton siivellä" helpottaa pääsemään ruuhkaisemmista risteyksistä ja yleisesti kannattaa varoa sinua isompia kulkuneuvoja ja tielle juoksentelevia koiria.
Bensaa myydään absolut vodka pulloissa tien vieressä lähes jokaisessa pikkupuodissa.

Luota ihmiseen niin kauan kun hän antaa siihen syyn! 
Tämän neuvon sain kummitädiltäni ja mielestäni se on aika osuva. Joskus sitä joutuu pettymään ihmisiin kun uskaltaa luottaa tähän neuvoon, mutta yleisesti tämä toimii vallanmainiosti.

Bluebird takseja kannattaa suosia mikäli kulkee autolla. Muistat vaan pyytää että mittari laitetaan päälle ja mikäli se tuottaa ongelmaa niin sano että ei kiitos etsin toisen auton niin yleensä tällöin saa sovittua hyvän hinnan.
Huomhuom! Balilla toimii myös skootteritaksi, jolla päästiin huristelemaan vaan kerran sillä kaikki ei tuntunut tietävän siitä. Mutta jos löydät sellaisen niin säästät kyllä paljon rahaa verrattuna taksiin.

Ja viimeisenä yksi tärkeimmistä!!
Valitse sellainen matkaseura mikä ei turhaan jarruttele, lähtee mukaan asioihin ja on valmis kokemaan kanssasi kaikennäköistä. Erimielisyydet on ok, mutta tiedät ettei he kävele pois ekan takapakin tullessa. Omalla kohdalla kävi niiiiiiin hyvä onni tämän kohdan kanssa sillä mun matkaseura x2 oli aivan top 1 luokkaa♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti